De UITVAARTvrouwen

De UITVAARTvrouwen

Wij, De UITVAARTvrouwen, zijn zes onafhankelijke uitvaartbegeleiders werkzaam in het Betuws Rivierengebied.

Gemeenschappelijk hebben we 

Ons hart voor het vak.
Onze wens om mooie en betaalbare uitvaarten te bieden in de regio.
Onze visie op hoe je een uitvaart vorm geeft samen met de familie.
Ons geloof in samenwerken. 

Wie zijn wij? 

Jeanine Tucker van Finesse Uitvaartbegeleiding
Anita Bos van Uitvaartbegeleiding Anita Bos 
Anja van Anja van Heeswijk Uitvaartzorg
Thea en Antonette van Uitvaartverzorging Rivierenland
Jeannelies van LOF afscheid en uitvaartzorg 

Voor wie werken wij?  

We verzorgen uitvaarten voor iedereen in het Betuws Rivierengebied, wel of niet verzekerd, met een kleine of een grote beurs, met een gewone of juist een uitzonderlijke uitvaart, met een kerkelijke of juist niet kerkelijke achtergrond. Voor iedereen die van een moeilijk moment een mooie herinnering wenst te maken.

Wat doen we?

WAT we doen is Working Apart Together. We ondernemen onafhankelijk van elkaar, maar kiezen ervoor om samen te werken als het nodig is.
Elk met een eigen onderscheidend logo en stijl; onze stijl is persoonlijk, passend bij wie we zijn.
We streven ernaar een afscheid te realiseren wat past bij de overledene, en bij u als nabestaande. Juist wanneer het net een beetje anders mag zijn.
Daarnaast activeren we mensen om na te denken over hun eigen afscheid en in gesprek te raken met hun omgeving over uitvaartwensen.
Vanuit onze onderneming zijn we maatschappelijk betrokken door te streven naar “groene uitvaarten” en door maatschappelijke projecten te ondersteunen.
 

De Theatervoorstelling, een initiatief van De UITVAARTvrouwen, maart/april 2019

Bestel je kaarten via www.de-uitvaartvrouwen.nl    
 

Kom uit de kist..?!  

Praat jij weleens over je uitvaartwensen?

‘En toen was hij er opeens niet meer’
Mijn vader, met wie ik altijd diepgaande gesprekken had, overleed plotseling. Over zijn uitvaart hadden we het samen nooit gehad, ik wist dus niet wat hij wilde.’
Eén van de spelers maakte dit mee en ze is niet de enige. Dat terwijl praten over de dood en je eigen uitvaart naast zwaar ook licht kan zijn, zoals we tijdens het maakproces van deze voorstelling geregeld merkten.
 
‘Kom uit de kist…?!’ gaat over een moeder die plotseling overlijdt en vader met drie dochters in verwarring achterlaat. Met niemand heeft ze haar wensen besproken. Alle vier de nabestaanden hebben eigen ideeën, overtuigingen en verwachtingen. Ook moeder had vast wel enkele wensen gehad. Maar ja, welke… ??
 
‘Kom uit de kist…?!’ is een voorstelling over verlangens, samen delen, gehoord willen worden, verdriet, en (glim)lachen. Maar ook over afscheid nemen en praktische informatie rondom een uitvaart. Dat er dan veel op je afkomt, dat is duidelijk!
 

Spelers

Marije den Boer      Dochter Loes    "Leuk, maar dit gaan we natuurlijk niet doen." 

Ellen Sprangers     Moeder Anna     "Jullie weten toch dat ik van gedichten houd!"

Tonny Reijnders     Dochter Vera     "Het gaat om wat mamma wil."

Inge Cremer           Dochter Do        "Hoezo kan het niet? Dan zijn wij de eersten die het zo doen."   

Jaap Huizinga        Vader Ben          "Nooit echt over gesproken. Weet je, we leefden gewoon.”

 

 

 

Mirjam Gosselink, regie en tekst  

Mirjam Gosselink is in 1990 afgestudeerd aan de toneelacademie in Maastricht als docent drama/regisseur. In de loop van de jaren heeft ze zich gespecialiseerd in het improviseren. Haar theaterteksten ontstaan op de speelvloer en worden vervolgens verder uitgewerkt en geboren achter de schrijftafel.

‘Een paar jaar geleden wilde ik al een voorstelling maken over afscheid, maar toen kwam er uiteindelijk een voorstelling over de zoektocht naar geluk. Blijkbaar had mijn wens tijd nodig. De vraag vanuit de uitvaartvrouwen om iets te maken over uitvaartwensen kwam dus precies op het juiste moment.’

(Foto Lisette Pavoordt)