top of page

Een laatste reis; het belang van passend rouwvervoer

Bijgewerkt op: 29 jan.

Rouwvervoer is veel meer dan het vervoeren van uw overledene van de plaats waar hij of zij is overleden of in de dagen na overlijden opgebaard is geweest naar de uitvaartlocatie.


Een stevige hand om iemands arm

Er zijn diverse vormen van rouwvervoer:

1.      Rouwauto’s:

Traditioneel worden rouwauto’s gebruikt voor het vervoeren van uw dierbare. Deze auto’s zijn vaak zwart of (licht) grijs, elegant en geven een formele sfeer bij de uitvaart.

 

Maar steeds vaker worden meer bijzondere rouwauto’s gekozen. Bijvoorbeeld een Citroen DS, dit is mooi als uw dierbare erg van dit type auto hield of een echte Citroen fan was. Een rouwauto’s in de kleur rood of wit is geen uitzondering meer. Of denk aan de Daimler rouwauto, zo één waar Lady Di mee naar haar laatste rustplaats werd gebracht.

 

2.     Uitvaartbus:

De Uitvaartbus is anders dan traditioneel rouwvervoer. Waar we gewend zijn dat de auto’s van de familie achter de rouwauto aansluiten blijft bij de Uitvaartbus iedereen bij elkaar. De kist met de overledene wordt in de bus geplaatst en rondom de kist is ruimte voor 15 – 17 personen. Het samen begeleiden van de overledene wordt als zeer waardevol ervaren.

 

In alle gevallen, zowel bij de rouwauto als de Uitvaartbus kunt u zelf de route bepalen. Bijvoorbeeld via het ouderlijk huis, of de moestuin waar opa altijd graag werkte, vrijwel alles is mogelijk.

 

De Uitvaartbus wordt ook ingezet voor een “Sentimental Journey” hierbij gaan de nabestaanden met de overledene, in de dagen voor de uitvaart, in een klein gezelschap de plekken langs waar veel herinneringen aan de overledene liggen.

 

3.     Duurzaam rouwvervoer

De rouwbakfiets is een ideaal vervoersmiddel voor het afleggen van een kortere afstand. Wanneer iemand echt van fietsen hield is het een mooie manier om hem of haar deze laatste reis per fiets te geven.

Ook de loopkoets is een prachtige oplossing voor het afleggen van korte afstanden, bijvoorbeeld binnen een dorp of stad.
 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden die hier nog niet genoemd zijn, bijvoorbeeld waar de kist op de zijspan van een Harley Davidson geplaatst wordt, de Landrover rouwauto of een origineel Volkswagen T2 busje.

 

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, u kunt hiervoor contact opnemen via email: info@finesse-uitvaart.nl of telefonisch via 0345 – 22 85 37

 

Comments


bottom of page