top of page

Uitvaartkosten

Voordat we beginnen met het organiseren van de uitvaart, nemen we de tijd om uw budget te bespreken en samen met u keuzes te maken die hierbij passen. We streven ernaar om voor elk budget een waardig en persoonlijk afscheid te verzorgen.

 

Wij vinden het belangrijk om vanaf het begin duidelijk te zijn over de kosten. Producten die ingekocht worden zoals bijvoorbeeld de rouwkaarten, een bloemstuk, een uitvaartkist of wade, worden zonder marge aan u doorberekend. Wij zijn transparant, wat betekent dat u inzage krijgt in onze inkoopfacturen.

 

Daarnaast berekenen wij de uren die we nodig hebben om de uitvaart zorgvuldig te regelen. Gemiddeld hebben wij hiervoor 27-33 uur nodig.

 

Voor meer informatie of om een vrijblijvende afspraak te maken, kunt u ons telefonisch bereiken op 0345-228537 of via e-mail op info@finesse-uitvaart.nl.

Op deze pagina

 

Begrafenis of crematie?

Begrafenissen worden gezien als de duurdere optie, dat komt door de grafrechten en onderhoudskosten die voor 10 of 20 jaar betaald moeten worden. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de begraafplaats en het type graf dat wordt gekozen. Daarnaast willen de meeste mensen een grafsteen of monument laten plaatsen, ook dit brengt kosten met zich mee.

 

Meestal is een crematie goedkoper dan een begrafenis. Maar deze kan ook veel geld kosten door te kiezen voor een uitgebreide afscheidsdienst, luxe urn of een nis in een columbarium. Toch zijn over het algemeen de totale kosten van een crematie lager dan die van een traditionele begrafenis.

 

Bij het kiezen tussen een begrafenis of crematie is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken maar ook naar persoonlijke, culturele of religieuze redenen. Graag informeren wij u zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Grafrechten, grafmonumenten en grafstenen

Wanneer u kiest voor een begrafenis, zijn de grafrechten een belangrijke kostenpost om rekening mee te houden. Deze rechten, die toestemming geven om een graf voor een bepaalde periode te gebruiken, variëren per gemeente en kerkgenootschap, en kunnen liggen tussen de €2300 en €3600 bij een enkel of dubbel graf, voor een termijn van 20 jaar.

 

Naast de grafrechten komt de keuze voor een grafmonument of grafsteen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het materiaal, het ontwerp en de afwerking, en kunnen uiteenlopen van enkele honderden tot duizenden euro's.

 

Het is ook mogelijk dat u gebruik kunt maken van een bestaand familiegraf, waarbij de grafrechten reeds (gedeeltelijk) voldaan zijn.

Bloem op het graf
IMG_5122.jpg

Voorbeeldkosten uitvaart

Bij Finesse is de begroting uitgesplitst in de uren van de uitvaartbegeleider en de producenten.

 

Hoeveel uur heeft de uitvaartbegeleider nodig om de uitvaart zorgvuldig te regelen?

  • Voor een eenvoudige uitvaart zonder ceremonie of condoleance, waarbij de nadruk ligt op eenvoud heeft de uitvaartbegeleider 12 uur nodig. De kosten hiervan zijn ongeveer € 900.

  • Wanneer u kiest voor een persoonlijke uitvaart met een afscheidsbijeenkomst in bijvoorbeeld een crematorium of uitvaartcentrum heeft de uitvaartbegeleider gemiddeld 27 uur nodig. De kosten hiervan zijn ongeveer € 2080.

  • Voor een uitvaart waarbij een aparte condoleanceavond is en een afscheidsbijeenkomst hebben wij rond de 30 uur nodig om dit zorgvuldig te regelen. De kosten zijn ongeveer € 2300.

  • Bij een uitvaart op een bijzondere locatie zoals Landgoed Mariënwaerdt, een natuurbegraafplaats of in uw eigen tuin moet er meer geregeld worden. Hiervoor hebben wij gemiddeld 33 uur nodig. De kosten voor de begeleiding zijn dan ongeveer € 2500.

 

Producten

Tijdens het regelen van een uitvaart kiest u een aantal producten zoals een rouwkaart, een rouwauto, een crematorium of begraafplaats, een locatie voor de condoleance. Op dat moment kunnen wij u vertellen wat de kosten hiervan zijn en maken wij binnen 36-48 uur de begroting. 

 

Totale kosten van een uitvaart

Grofweg kun je zeggen dat de meeste uitvaarten met een afscheidsbijeenkomst tussen de € 6000 en € 10.000 kosten. Als wij uw uitvaartwensen kennen dan kunnen wij een duidelijke begroting maken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Uitvaartverzekeringen

Als u verzekerd bent voor uw uitvaart heeft u de vrijheid om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen, ongeacht de verzekeraar. Ook als u verzekerd bent bij Dela, Yarden (tegenwoordig ook Dela), Monuta of een andere verzekeringsmaatschappij kunt u bij Finesse Uitvaartbegeleiding terecht 

 

Als u een uitvaartverzekering heeft maakt het niet uit of dit een oude polis is, een digitaal document of dat u enkel de naam van de maatschappij heeft, wij zoeken graag alles voor u uit om u te ontzorgen. Zodat u een helder overzicht heeft, u weet waarvoor u verzekerd bent en welk(e) bedrag(en) er worden uitgekeerd na overlijden.

 

Er zijn twee vormen uitvaartverzekeringen: kapitaal en natura. Graag kijken wij met u mee welke verzekering u heeft en waar u precies voor verzekerd bent.

Naturaverzekering of dienstenverzekering: 

Deze verzekering levert na overlijden diensten en producten, zoals de kist, de rouwauto en de basisverzorging van de overledene. Er wordt geen geld uitgekeerd, de diensten worden rechtstreeks door de verzekeraar verzorgd. Als uw wensen buiten het standaardpakket vallen, zoals een speciale kist of extra bloemstukken, zullen deze kosten apart in rekening gebracht worden.

Wanneer u kiest voor een andere uitvaartbegeleider dan die de verzekeraar aanwijst, kunt u de te leveren diensten en producten om laten zetten in een geldbedrag. Het bedrag dat uitgekeerd wordt verschilt per polis, u kunt dit zelf bij de verzekeraar opvragen of wij kunnen dit voor u doen.

 

Kapitaalverzekering of sommenverzekering

Deze verzekering keert een vastgesteld bedrag uit na overlijden, dat bestemd is voor de kosten van een uitvaart. U bent vrij om dit bedrag naar eigen inzicht te besteden en de keuze van de uitvaartbegeleider is niet gebonden aan de verzekeraar. Deze vorm van verzekeren geeft u flexibiliteit. Bij sommige kapitaalverzekeringen groeit het bedrag door een jaarlijkse winstdeling.

 

Uit onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat u de meeste vrijheid heeft als u kiest voor een kapitaal- of sommenverzekering.

 

Ongeacht het type verzekering dat u kiest, is het essentieel om goed op de hoogte te zijn van wat precies gedekt wordt en of dit aansluit bij uw persoonlijke wensen voor de uitvaart. Het is ook verstandig om regelmatig te controleren of de dekking nog up-to-date is, vooral omdat de kosten voor uitvaarten over de jaren kunnen stijgen. Onafhankelijk advies kan helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie.

Wilt u een polischeck?

Wilt u graag weten waar u precies voor verzekerd bent? Ook als dit oude(re) polissen en deze bij verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn ondergebracht.

 

Neem contact op met Finesse uitvaartbegeleiding op 0345 – 228537 of stuur een email naar info@finesse-uitvaart.nl

Mappen

Kan ik met mijn uitvaartverzekering voor Finesse kiezen?

U bent bij alle verzekeringen vrij om de uitvaartonderneming te kiezen die bij u past. Soms lijken polisvoorwaarden anders te doen geloven. Twijfelt u of u ons kunt inschakelen? Wij denken vrijblijvend met u mee over de mogelijkheden en de gevolgen.

 

Het kiezen voor een kleinere uitvaartonderneming zoals Finesse Uitvaartbegeleiding biedt veel persoonlijke en praktische voordelen. Wij bieden maatwerk, denken buiten de gebaande paden, zijn flexibel, betrokken en werken persoonlijk. Vanaf het eerste contact tot en met de dag van de uitvaart heeft u één aanspreekpunt. De families die wij begeleiden ervaren dit als zeer waardevol. Klik hier voor de ervaringen van families

Jeanine Tucker - van Oosterhout

Advies en ondersteuning

Bij Finesse Uitvaartbegeleiding begrijpen we dat het organiseren van een uitvaart een complex proces is dat vraagt om zorgvuldige afwegingen en beslissingen. Daarom bieden we niet alleen onze diensten aan, maar ook ons advies en onze ondersteuning.

 

Of u nu vragen heeft over de begroting, specifieke uitvaartwensen, of de keuze voor een uitvaartverzekering, ons team staat klaar om u te voorzien van professioneel en empathisch advies. U kunt contact opnemen via email: info@finesse-uitvaart.nl, telefonisch via 0345 – 22 85 37 of via ons contactformulier

bottom of page