top of page

Blijvende herinneringen

Lees hier meer over blijvende herinneringen.

Blijvende herinneringen

Uw geliefde of dierbare wilt u wellicht op een gedenkwaardige manier herdenken. Er zijn diverse mogelijkheden om een blijvende en betekenisvolle herinnering te creëren.


As bestemming

Ongeveer 4 weken na de dag van de crematie krijgt u een brief van het crematorium waarin u aan kunt geven wat u wilt met de as van uw dierbare. U kunt een afspraak maken om het op te halen of er nog even over nadenken en de as 6 maanden kosteloos in het crematorium laten staan.


Uitstrooien in de natuur

As mag uitgestrooid worden in de natuur. Bijvoorbeeld in uw eigen tuin. Wilt u het uitstrooien in het bos, op de rivier of zee dan heeft u toestemming nodig van de eigenaar van de grond. Bijvoorbeeld Staatsbosbeheer of Rijkswaterstaat. Er zijn ook schepen die de as voor u kunnen uitstrooien of waar u met mee kunt varen om de as zelf uit te strooien.


In een urn bewaren

Er zijn vele soorten urnen te vinden, soms kunt u niet zien dat er as van een overledene in bewaard wordt, dan lijkt het meer op een kunstwerk (glas, porselein, keramiek). Een profiel urn van het gezicht van de overledene, een beeld, een duo-urn (voor 2 overledenen) of een urn met foto’s erop.


In een urnenmuur plaatsen of begraven

Op de meeste (natuur)begraafplaatsen kan dit.


In een sieraad verwerken

In glaskralen, een trouwring of medaillon. Juweliers kunnen van veel bestaande sieraden een herinneringssieraad maken.


Laten verwerken als diamant

As is uitermate geschikt om een diamant van te persen, deze diamant heeft dezelfde eigenschappen als de diamanten die wij als sieraad dragen.


Er een boom op laten groeien

De as komt in een biologisch afbreekbare urn, daar bovenop wordt een zaailing (naar keuze) geplant en deze wordt in de grond gezet. Er groeit een boom op die wordt gevoed uit de as.


In de lucht verstrooien

In een vuurpijl, een heliumballon of een luchtballon waarbij familieleden zelf mee kunnen. Het is zelfs mogelijk om as vanuit een vliegtuig of helikopter te laten verstrooien.


In een kunstwerk verwerken

Een schilderij of fotolijst.


Een tatoeage met de as

Het zetten van een tatoeage met de as van de overledene wordt niet aangeraden. Wel is het mogelijk bijvoorbeeld de vingerafdruk van uw dierbare met regulier tatoeage inkt te plaatsen. Wij maken deze vingerafdruk graag.


Wilt u meer inspiratie? Kijk op:

www.rememberme.nl

www.rouwwinkel.nl

www.jbmemorials.com

www.funeralproducts.eu

www.urnwebshop.nl

www.de-urnenwinkel.nl

www.perles-art.nl

www.herinneringinglas.nl


Grafmonumenten

Heeft u meer informatie nodig bel of mail vrijblijvend: 0345 – 22 85 37 of jeanine@finesse-uitvaart.nl of www.finesse-uitvaart.nl

bottom of page