top of page

Bloemen

Lees hier meer over het kiezen van bloemen voor de uitvaart. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Bloemen

Het kiezen van bloemen voor een uitvaart is heel persoonlijk en wordt beïnvloed door de relatie met de overledene, hun persoonlijkheid, maar natuurlijk ook hun favoriete bloemen of kleuren. 


Soms kiezen families voor bloemen die een speciale herinnering oproepen, zoals een bloem die ook in het bruidsboeket van mevrouw zat. Een speciale bloem of kleur kan een symbolische betekenis hebben en troost bieden aan de nabestaanden.


Bijzondere bloemen

Mérie van Atelier Rijnberkhof uit Rhenoy maakt unieke bloemstukken. Tijdens een persoonlijk gesprek kom Mérie, meesterbloembinder en kunstenares, met originele ideeen. Een tak uit uw tuin? Gereedschap van de timmerman verwerken? Of grassen die symbool staan voor de vele vakanties op Texel, alles kan. Samen met u ontwerpt Mérie een bloemstuk dat de essentie van uw geliefde weerspiegelt.
De bloemenband, ogentroost

Een omhelzing van bloemen door de Bloemenband.


Deze band wordt rondom de uitvaartkist vastgemaakt. Hierin kunnen zelf gekozen bloemen worden gestoken of de genodigden kunnen er een bloem insteken tijdens het afscheid. ‘Een omhelzing van uw dierbare met bloemen.’


De bloemenband is gemaakt van natuurlijke materialen en mag hierdoor mee naar de laatste rustplaats op de begraafplaats of in het crematorium.bottom of page