top of page

Kisten

Lees hier meer over de diverse mogelijkheden voor kisten. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Kisten

Kisten zijn er in vele soorten en maten.


Akidia

De massieve kisten van Akidia zijn gemaakt van populierenhout, eikenhout, beukenhout en naaldhout. Ze worden gemaakt in Midden-Europa, geassembleerd en afgewerkt in Nederland. Dankzij zorgvuldig bosbeheer blijven de bossen gezond en worden er continu nieuwe bomen aangeplant. 


Naast traditionele kisten heeft Akidia een kist ontwikkeld voor foetusligging. 
Fair Coffins

Fair Coffins biedt een breed scala aan uitvaartkisten gemaakt van 100% ecologisch fairboard, een kartonachtig materiaal van natuurlijke en gerecycled materialen die biologisch afbreekbaar zijn.


Fair Coffins krijgt het materiaal aangeleverd van regionale drukkerijen, de kisten worden in een sociale werkplaats geassembleerd.


Deze uitvaartkisten zijn geschikt voor crematies en (natuur)begrafenissen. De kist kan persoonlijk ontworpen worden door het gebruik van foto's of een speciale kleur.
Biesvelden uitvaartkisten en baarplanken

Jaap de Korte, van Biesvelden, is van oorsprong meubelmaker en vervaardigt iedere natuurkist geheel met de hand in zijn CO2-neutrale werkplaats die draait op zonne-energie.


Jaap maakt natuurkisten en baarplanken van diverse houtsoorten, wat de kisten en planken uniek maakt. De bomen voor het hout groeien in Nederland.


Van het rest materiaal maakt Jaap vogelhuisjes die een subtiele en dierbare herinnering zijn en ieder jaar nieuw leven brengen.
Zavadi

Zavadi uitvaartkisten zijn uniek, omdat ze aan de buitenzijde zijn voorzien van een katoenen of linnen stoffering. De stoffering is voorzien van een gewatteerde tussenlaag. Hierdoor voelen de kisten zacht aan en hebben ze een hoge aaibaarheidsfactor. 


Dit maakt voor de nabestaanden zowel letterlijk als figuurlijk de afstand tot de kist en daarmee de overledene kleiner. Vanzelfsprekend maakt Zavadi hierbij gebruik van natuurlijke materialen, waaronder populierenhout en 100% katoen of linnen.
Beerenberg

De uitvaartkisten van Beerenberg zijn uniek en persoonlijk. Er zijn kisten die fullcolour geprint worden met bijvoorbeeld spreuken en teksten of foto’s. 


Dimitri en Mark, oprichters van Beerenberg, zijn beide jaren actief geweest in de beeldende kunst. Dimitri met onder andere houtsculpturen en Mark met schilderijen. Op deze wijze kunnen zij een mooie bijdrage leveren aan families die het bijzonder vinden om leven te geven aan de spreekwoordelijke “laatste jas” van hun dierbare. 
Loop Living Cocoon™

De Loop Living Cocoon is een ‘levende rouwkist'. Hiermee wordt de mensheid weer onderdeel van de natuurlijke cyclus van het leven. 

De Loop Living Cocoon is een 100% natuurlijk product en groeit (lokaal) in 7 dagen van mycelium. Mycelium is het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen.


De binnenkant van de Loop Living Cocoon is bekleed met een zacht bed van mos, wat de rustgevende geur van het bos heeft. Bekleding met duurzaam katoen is ook mogelijk.bottom of page