top of page

Rouwkaarten, drukwerk en advertenties

Lees hier meer over de diverse mogelijkheden voor rouwkaarten, drukwerk en advertenties. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Rouwkaarten, drukwerk en advertenties

Rouwdrukwerk omvat rouwkaarten, rouwadvertenties in een krant, een bidprentje, dankkaartjes en dankadvertenties.

 

Rouwkaarten

De rouwkaart is uniek en passend bij de overledene, het is een dierbare herinnering voor iedereen die de kaart krijgt. Daarom besteden wij hier veel aandacht aan en kunnen wij samen met u een rouwkaart ontwerpen waarbij u het formaat en de foto’s kiest. In de teksten op de kaart kunt u een persoonlijke stijl terug laten komen door woordkeuze, kleur en lettertype.

 

Wij hebben een groot aantal afbeeldingen en ontwerpen waar u uit kunt kiezen of maken samen met u een ontwerp op maat.

 


 

Digitale rouwkaart

Soms is er een situatie waarbij het versturen van een ‘traditionele’ rouwkaart niet mogelijk is. Bijvoorbeeld wanneer postadressen niet voor handen zijn, adressen verouderd, kwijt of onbekend zijn. U wilt in korte tijd uw familie, vrienden, collega’s en kennissen op de hoogte brengen van het overlijden en hen uitnodigen voor het afscheid.

 

De Virtuele Rouwkaart is een sfeervolle digitale rouwkaart met bewegend beeld, passende muziek, eigen foto’s en ruimte voor tekst.

 


 

Rouwadvertenties

Het plaatsen van een rouwadvertentie na het overlijden van uw dierbare of geliefde is een persoonlijke keuze. Op deze manier brengt u familie, vrienden, kennissen en buren op de hoogte van het overlijden, maar het kan ook een eerbetoon zijn aan uw dierbare.

 

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het plaatsen van een rouwadvertentie:

 

Rouwadvertentie in de krant

Een veelvoorkomende manier is de rouwadvertentie in een gedrukte krant, het is belangrijk om de juiste krant te selecteren. In de advertentie wordt naast de naam van de overledene vaak aangegeven waar en wanneer belangstellende afscheid kunnen nemen en jullie kunnen condoleren of wanneer de uitvaart plaats vindt.

 

Online rouwadvertentie

Met de opkomst van digitale media is het een goede optie om de rouwadvertentie online te plaatsen. Hier kunt u een uitgebreider (levens)verhaal plaatsen en is ook vaak de mogelijkheid om een online condoleanceregister te openen waar belangstellende hun condoleances, herinneringen of foto’s kunnen uploaden.

 

Rouwadvertentie op Social Media

Ook Social Media is een platform dat steeds vaker gebruikt wordt om een overlijden bekent te maken. Dit kan op de pagina van de overledene zelf of er wordt een speciale herinneringspagina geopend waar men herinneringen, foto’s of verhalen kunnen plaatsen.

 

Het is belangrijk om te kiezen wat bij u en bij uw geliefde of dierbare past. Sommige mensen willen het overlijden en de uitvaart privé houden, terwijl anderen behoefte hebben dit te delen en steun te ontvangen.

 

Bidprentje of herdenkingsprentje

Dit is een klein kaartje dat wordt uitgereikt op de dag van de uitvaart, als herdenking aan de overledene. Het bidprentje bevat meestal één of meerdere foto’s van uw dierbare, zijn of haar geboorte- en overlijdensdatum en soms ook een kort levensverhaal, een gedicht of Bijbeltekst. De inhoud van het bidprentje kan variëren, afhankelijk van de culturele en religieuze achtergrond.

 

Het is een tastbare herinnering aan de overledene die helpend kan zijn in het rouwproces van de aanwezigen. Vaak wordt het bidprentje bewaard als aandenken aan uw dierbare.

 

Dankkaartjes

Met dankkaartje kunt u als nabestaanden uw dank laten blijken aan degene die veel voor u betekend hebben voor of na het overlijden van uw dierbare.

 

Op een dankkaartje staan vaak een persoonlijk bedankje, woorden van waardering en soms een korte omschrijving hoe de steun de nabestaanden geholpen heeft. Er wordt vaak voor een passende afbeelding of een foto gekozen. De dankkaartjes kunnen uitgereikt worden op de dag van de uitvaart of in de periode na de uitvaart.

 

Dankadvertentie

Net als het dankkaartje wordt de dankadvertentie gebruikt om mensen in de nabije omgeving van de nabestaanden te bedanken voor de steun, liefde, aandacht die zij ontvangen hebben voor en na het overlijden van uw dierbare.

 

Het plaatsen van dankadvertentie gebeurt veel in een plaatselijke/regionale/landelijke krant of online op Social Media.

bottom of page