top of page

Ezra de Haan

Uitvaartbegeleider

Woonplaats:

Tiel

Over mij

Het bijstaan van families tijdens de meest emotionele en moeilijke periode van hun leven, dat is waar mijn hart ligt. Ik weet hoe het voelt, de achtbaan van emoties na een overlijden. Toen in 2011 mijn vader zeer plotseling overleed, moesten wij als gezin veel regelen. Je wil heel graag een mooi, passend en persoonlijk afscheid creëren. En dat allemaal terwijl je veel verdriet voelt. Op zo’n moment is het heel belangrijk dat je steun ervaart van een goede uitvaartbegeleider. Dat je tijd en ruimte krijgt om in alle rust afscheid te nemen. Dat iemand zorgen van je overneemt en tegelijkertijd luistert naar je wensen.

Het eerste zaadje is in die periode geplant. Toen ik later de keuze maakte om de opleiding tot uitvaartbegeleider te volgen, voelde ik direct dat het klopte. Dit beroep past mij. Het is mooi en dankbaar werk. Het samenstellen van een persoonlijk, liefdevol en troostrijk afscheid is een belangrijke stap in het rouwproces en daarom besteed ik hier veel aandacht aan. Een afscheid in stijl van de overledene en naasten, dat is een warm afscheid om op terug te kijken. 

Aanvullende ervaring

Bij de afscheidsbijeenkomst spelen de persoonlijke woorden een essentiële rol. Ik vind het mooi als familie en vrienden zelf het woord nemen tijdens de uitvaart van hun dierbare. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan neem ik graag de taak op mij om het verhaal van hun dierbare vertellen. Daarom heb ik de training ‘Verhalen bij Afscheid’ van Floortje Agema gevolgd. Dankzij haar deskundige begeleiding heb ik geleerd hoe ik gebruik kan maken van metaforen bij het schrijven van (levens)verhalen en gedichten.

bottom of page