top of page

Jo-Lan van Leeuwen

Uitvaartbegeleider

Woonplaats:

Culemborg

Over mij

Mijn kracht ligt vooral op het gebied van luisteren, verbinden, organiseren en ontzorgen. Bij de vele keuzes en beslissingen die genomen moeten worden sta ik naast de familie en adviseer, inspireer en begeleid ik hen om zo samen het afscheid vorm te geven. Een afscheid dat bij de overledene en bij henzelf past. Een afscheid dat troost biedt en waar met een warm en liefdevol gevoel op teruggekeken kan worden.


Het stemt mij dankbaar dat ik binnen zo een korte tijd het vertrouwen mag ontvangen en daardoor van betekenis mag zijn in de moeilijke, maar vaak ook mooie, momenten van verdriet en gemis.

Bij Finesse begeleid ik vooral uitvaarten van volwassenen. Daarnaast ligt mij hart ook bij het verzorgen van baby- en kinderuitvaarten. 

Aanvullende ervaring

Ik vind het fijn om mijzelf te blijven ontwikkelen door, naast veel lezen, trainingen en opleidingen te volgen. Dit begon met de online-training ‘Rouw bij kinderen’, daarna ‘Kindertranen’ – over het begeleiden van ouders en (kleine) kinderen van overlijden tot afscheid – en de opleiding ‘Integrale rouw en verliesverwerking’ – een verdieping op de onderwerpen verlies, rouw, rouwverwerking en rouwbegeleiding. Naast onze praktische invulling als uitvaartbegeleider – regelen en organiseren - hebben we vaak met veel emoties te maken. Ik vind het belangrijk om hier oog en gevoel voor te hebben. Wat is nodig om deze emoties er te laten zijn. Uit deze emoties kan ook zoveel moois ontstaan wat helpt bij het afscheid nemen. Daar draag ik graag aan bij.

bottom of page